lördag 22 augusti 2009

”Jag drömmer om en svart gud”

Spotify som värderas till två miljarder gjorde förra året en förlust på 32 miljoner. Blondinbella som tidigare skrutit med att hon tjänat hundratusentals kronor på annonsering på sin blogg visar sig nu enligt årsredovisningen från Blondinbella AB endast få in 7 000 kronor per månad. Det bevisar att Blondinbella är en tjej som gillar att snacka en massa skit, om inte alla fattat det redan. Det visar också att det är svårt att göra pengar på nätet, eftersom det av tradition är en gratiskultur. Ingen vill betala för något på webben och inte jag själv heller faktiskt. Man vill ha allt gratis när man surfar. Det är den gamla inarbetade principen. Och det funkar ju också i de flesta fall.
Så här års kommer mörkret fort. Med rekordfart. För varje dag som går blir den ljusa halvan av dygnet nästan tio minuter kortare. Det tycker jag är rätt skönt. Sommaren är helt klart en överskattad årstid.
En 50-årig kvinnlig överläkare från Stockholm mördades förra helgen av sin make i deras sommarstuga. Eventuellt var hon psykiatriker. Hon var i alla fall anställd vid ett av Stockholms största sjukhus. Ja fan, dom är bara människor dom också. Inte ens läkare och psykdoktorer är immuna mot livets elände. Att bli mördad av sin egen make är ju rätt otäckt. Det är väl bland det värsta som kan hända en kvinna. Ja den kärleken sätts på hårda prov undan för undan.
Häromdagen var det en 40-årig dansk familjefader som slog ihjäl sin uppkäftiga tonårsdotter med en skiftnyckel. Nu tänker han gå på hennes begravning. Det är väl klart, han tillhör ju de närmast sörjande. Det är vad jag kallar ett praktexempel på modernt ”family life”.
Och sedan har vi denna vecka ”the Millionaire-killer” som amerikansk och brittisk media rapporterar flitigt om. Det handlar om fondmäklaren och miljonären Ryan Jenkins som även deltagit i VH-1:s realityserie ”Megan wants a millionaire”. Jenkins var galen av svartsjuka på sin ex-fru, den 28-åriga modellen Jasmine som lämnat honom ensam i denna hårda värld. Utom sig av raseri ströp han henne, därefter skar han henne i småbitar och packade ner henne i en resväska som han dumpade i en vanlig offentlig soptunna. Sedan flydde han landet i sin lyxiga racerbåt och jagas nu över hela världen. Så illa kan det gå även om man är modell eller miljonär i den här världen.
Det var som en kvinna sa till mig i en aktuell dröm; ”Vänta, jag är blind. Jag drömmer om en svart gud.”