måndag 8 januari 2024

"Life-changing"

Vi får ta det här lite kort nu.

För det är komplicerat.

Jag ska nu tipsa om det New York Times kallar ”life-changing food”.

Det här är så nytt att det inte ens finns bilder på det på internet.

Pizzabagaren Andrew Bellucci från New York är upphovsmannen bakom rätten.

Han dog bara 59 år gammal förra året när han stod och tillagade den.

Bellucci kallades ”Don of dough” i New York.

Fritt översatt “pizzakungen”.

Han skapade “musselpajen”.

Och det är den vi pratar om här.

Det är alltså den som kallas life-changing i amerikansk media.

Alla i New York föll för Belluccis musselpaj.

Jag har testat en hemlagad variant, som jag gjorde själv, och den är enorm.

Som en flodvågsorgasm.

Sen kommer det cyniska snuskgarvet.

Och man mår skitbra av den.

Det stämmer som man säger i New York.

Det här är något helt nytt.

 

Nu finns inget recept på den här, men man kan utgå från en vanlig västerbottenpaj och bara tillsätta en stor burk Abbas eller Limfjords musslor i fyllningen.

Musslorna ska fräsas i olivolja med 1 dl hackad persilja och 4-5 pressade vitlöksklyftor.

Ha gärna lite crème fraiche i fyllningen också.

Plus en liten klick på pajbiten vid serveringen.

Till har man en grönsallad och ett torrt vitt vin.

Då är det orgasmvarning på anrättningen.

Och det är det man gillar i det luttrade New York.