lördag 1 maj 2021

Digitalt: Några schyssta mobilappar

Mer kraft till mobilen.
Jag har skrivit om appar till Android tidigare och listat dem som jag tycker är bra i inlägget Samsung Galaxy A40. Här kommer ytterligare några schyssta appar:

Svenska Akademiens Ordbok – Gratis. Killer app.

BBC News – Nyheter från hela världen. – Gratis. 

NY Times – Nyheter med en amerikansk vinkel. Mycket snygg. – Gratis. Killer app.

Der Spiegel – Bra för att träna skoltyskan inför resan. – Gratis.

B.T. – Pigg dansk kvällstidningsjournalistik. – Gratis. Killer app.

OneDrive – Ingår som standard i de flesta nya telefoner. Det är molnlagring och säkerhetskopiering till nätet, där du sparar dina arbetsfiler, så att du alltid har dem tillgängliga oavsett var du befinner dig i världen. Abonnemanget på 1000 GB (1 TB) lagringsutrymme ingår i Windows 365, som de flesta har idag på sina arbetsdatorer. Windows 365 måste man ha nu om man ska jobba i t.ex. Word och Excel. OneDrive är också utmärkt för att föra över mobilkamerans bilder till den stationära datorn, där man kan bearbeta dem. Då går man in på OneDrive från sin PC och laddar ned mobilbilderna. Det finns också ett kassaskåp i appen för extra känsliga filer. De flesta mobiler kan läsa både Wordfiler och Excelfiler. Killer app.

Investing.com - Få alla de viktiga börsindexen och råvarupriserna i realtid. - Gratis. Killer app.

AVG AntiVirus for Android - Smartphonen börjar bli så viktig i mångas liv, att man bör skydda den med ett antivirusprogram. - Gratis. Killer app.