tisdag 26 januari 2021

Nobelpriset till Gud och Lars Norén

God the Father av Cima da Conegliano (1515).
Fy sjutton vad mycket cp-skadade människor det finns i Guds skapelse. Ska de se ut så där verkligen? Vad håller han på med däruppe? Dåliga dagar på jobbet? Kan han inte göra en kruka rätt?

Gud borde ha Nobelpriset för sin förträffliga värld. Han är ju excellent. En riktig mästare med alla sina trasiga krukor till höger och vänster. Gud, vad Gud får till det.


En stund senare:

En del utvecklar sig till cp-nivå här i världen också. Jag kan förstå det lite grand, att det blir så för vissa.

Då måste det handla om samsara och ha med karma från tidigare liv att göra. Vi startar inte från scratch när vi föds, utan har med oss grejer i bagaget från tidigare liv. Så måste det vara.

Jag tror indierna har rätt.

Jag är nästan övertygad om det.

Alla normala svenska killar gillar brudar, bärs, biff, bilar, boll och cigg. Rent kosmiskt sett skulle jag tro att detta är bottennappet. Men jag har varit likadan själv, och är ibland fortfarande också. Men vill man utveckla sig, är det just dessa bitar man ska jobba med, eller jobba bort. Tyvärr, skulle vi kunna säga, ligger det till så. Det beror helt enkelt på att Herren Gud har andra värderingar än vi människor kring dessa fenomen. Gud gillar helt enkelt inte dessa ting. Han anser det vara syndiga ting. För att bli frälst måste du göra något du aldrig gjort förut. Så ligger det till. Och det kanske inte räcker med skötsamhet i ett liv, det kanske krävs tio rena liv, eller hundra.

Ni som läser detta har nu en sanningens Ferrarimotor under huven, på er vidare färd genom livet. Det här perspektivet kan vanligt folk inte ens drömma om. De tror att allt handlar om familjen, och att man kommer till himlen på det, vilket då är rent snicksnack. Särskilt i svenska småstäder är det nog ingen som anar att samsara just nu utspelar sig där. Och psykiatrin har inte minsta susning om detta, de ser människan som en biologisk maskin som ibland fungerar, och ibland inte. Ur ett kosmiskt kretsloppsperspektiv är det förmodligen inte så gynnsamt att vara född i det materialistiska och sekulariserade Sverige. Här är det ett mycket litet antal individer som begriper detta. Men nu upplyser jag er om det fördolda. Ta det till er, litet grand i alla fall, och väg det mot era egna erfarenheter. Agera sedan. Men gå inte över hela isen direkt om ni vill förändra era liv. Det kan upplevas som förvirrat av omgivningen. Ta det steg för steg.

En annan herre som kanske borde ha Nobelpriset är dramatikern Lars Norén.

Han avled dock just.