onsdag 5 juni 2013

GLADPORR


Gladporr....

Åhhh, om de kunde visa en dansk gladporr-film på svensk TV. Ni vet tecken-filmerna från 70-talet med Ole Söltoft. Bland annat gjordes I Skyttens tecken, I Lejonets tecken, I Tjurens tecken, I Tvillingarnas tecken och I Skorpionens tecken.

 I den sistnämnda medverkade förutom Ole, bland annat Anna Bergman och Janet Ågren. Två superdonnor på den tiden, som agerar i filmen med en härlig glimt i ögat.

De här filmerna har en del intressanta vinklar på tidsandan på 70-talet, med skismer mellan olika grupperingar och ideal i samhället. Vi möter teman som James Bond-parodi, Hälsokostfanatism, Yoga, skyltdocksideal mm. Allt i en salig röra som påminner om Vladimir Mrozeks "Tango".

Det är helvilt, det är sjukt kul och ibland förvånande sexigt. Nån gång mellan varven blir det också rätt starka scener som kan vara upphetsande. Varning, varning..

Det kanske vore något för TV3, TV4 eller TV5?

Och tänk om vi i en framtid kunde få i gång en svensk gladporr-produktion. Det skulle kunna ge Sverige många sköna exportkronor i intäkter, med tanke på att den svenska synden fortfarande är lockande för den utländska publiken.

Och i synnerhet då syndiga svenska blondiner.  
Janet Ågren i filmen I Tvillingarnas tecken.