fredag 23 april 2010

Söndra och härska

Finns det egentligen några genier i dag?

Jag återvänder till den frågan.

Ulf Lundell?

Jean Michel Jarre?

Ja, båda två är naturligtvis två stora konstnärsgenier inom sina områden, men allt dom gör är inte genialiskt. De släpper riktigt dåliga grejer emellanåt, men de har också förmågan toucha det stora höga i sina bästa stunder. Och det är väl något som förenar alla konstnärer; mixen mellan toppar och dalar. Högt och lågt. Bra och dåligt om vartannat. Ingen trollar fram godbitar från himlen på beställning, utan det ligger ett hårt och metodiskt arbete bakom, vilket ibland kan gå ut över gnistan och inspirationen, och då blir konstverket tråkigt.

Nog om detta nu.

Det måste vara djävulen som söndrar och härskar i det här systemet och vänder människor mot varandra på grund av deras egoism och olika marknadsvärde. Då hjälps man inte åt, då försvarar man bara sitt eget, helt i linje med kapitalismens grundläggande idé. Det är därför vi mår så dåligt trots att vi har det så bra, vilket inte ens experterna fattar. Det har ju skrivits böcker i ämnet bland annat av Nisse Simonson. Jag tror att det är den här kapitalistiska ego- och tävlingsmentaliteten som äter upp oss inifrån. Vi är inte medmänniskor längre utan rena konkurrenter i racet därute. I det hopplösa rat racet som ingen kan vinna. Man måste nästan skratta åt eländet, hehe. För det här måste ju vara djävulens egen specialkomposition för att trycka ner folk i skiten. Det kan väl i rimlighetens namn inte vara Guds vilja att lyfta upp ett fåtal i skyn och trycka ner resten i dyn? Men det är ju där vi är, det är ju så systemet fungerar.

Alla på botten går omkring och hoppas på att turen ska vända en dag och att de någon gång ska lyckas riktigt stort. Men det blir sällan så. Man hinner ha ihjäl varandra innan den dagen kommer. Det vi har i dag är ju nästan värre än det gamla nazityskland, för där hade de ju något gemensamt att kämpa för och tro på. I dagens Sverige är splittringen nästan total och vanliga hederliga infödda svenskar som får fylla funktionen som förföljda judar, när ett litet fåtal samtidigt gottar sig och lever skyhögt. Och hela etablissemanget sviker oss i sin egenskap av Klubb för ständiga ryggkliare som ger varandra medalj på medalj, utan att det någonsin görs något som verkligen förbättrar samhället.

Ulf Lundell har dock aldrig fått någon officiell medalj konstigt nog.

Vad kan det bero på?

Är han möjligen för farlig för den rådande ordningen?

Men vad, vem eller vilka är det som bestämmer vår världsbild i dagens samhälle?

Bibeln? MTV? SVT? DN? Aftonbladet?

Vad tror det internationaliserade samfundet på just nu?

Ingenting som är sant i alla fall, så mycket kan jag säga. En härva av lögner dominerar vår samtid. It´s the big confusion.

Självklart är det media som styr och likriktar oss varje dag.

Vi tror på det som händer, vi tror på nyhetsflödet som en sanning, men vi vet i allmänhet inte varför det som sker verkligen sker.

Där har vi lite att ta tag i och jobba med.

För den som har makten bestämmer själv vad som är sant och falskt samt alla befintliga spelregler.

Den som har makten bestämmer hela världsbilden själv.

Den som har makten behöver inte bry sig om andras normer och tyckande.