tisdag 28 juli 2009

Cirkus Zlatan, cirkus Britney och cirkus Madonna


Cirkus Zlatan fortsätter i 580 km/h. Inte en lugn stund för denne man denna sommar. Det säger bara klick, klick, klick hela tiden. Den jäveln är förmodligen testosterondopad. Men när allt det där är över och ingen längre frågar hur han mår kommer han att uppleva ett gigantiskt tomrum i sitt inre. Det är i dom lägena man tar till flaskan, och väldigt många stjärnor hamnar där. Plötsligt en dag är framgången över och de slår i botten. Jag har sett det hända några gånger genom åren.
Cirkus Britney på besök i Stockholm och här ser sexbomben ut som ett litet vilset barn bakom sina gigantiska solglasögon. Hon vet inte ens vad hon ska ha för färg på håret längre, så hon kör varannan dag brunett och varannan dag blondin. Maskeraden är fulländad. Nu en nobody, en hype, en bluff, en spillra som är hotad från alla håll och ständigt hårdbevakad av gorillor, vart hon än går. Bara en liten dum Texastjej som inte vet vad hon håller på med och var hon hamnat i världen. Men pengar som gräs och privatjet of course.
Cirkus Madonna i London och människan ser dödssjuk ut. Som om hon tillbringat fem år i koncentrationsläger. Det är väl hennes tur nästa gång, efter Michael. Jag tippar att hon har max fyra månader kvar att leva. Hon grät mycket när Jackson avled, kanske inte så mycket av sympati som av rädsla att bli nästa stjärna att falla. Hon kände nog det på sig redan då.
När cirkusen inte längre kan snurra uppåt, utan bara gå neråt, det är då det brukar bli problem. Och det är det som brukar hända med megastjärnorna.