söndag 14 juni 2009

Bli smal med pizza!

I dag har de en special i en svensk landsortstidning som går ut på att man ska äta sig smal med hjälp av pizza, hamburgare och pasta. Är det någon ny metod? Vem har kommit på den? Pizza Hut, Mac Donalds eller pastatillverkarnas centralorganisation? Det är ju för dumt för att kommenteras vidare. Har filmen Supersize me! redan fallit i glömska? Det var ju den killen som höll på att dö av Mac Donaldsmat. Men okej, det går att gå ner på vad som helst bara man äter lagom. Pizzabak och komedi när eleverna själva får välja sista veckan innan lovet. Dom lär sig snabbt att hitta kickarna i livet. En norsk krönikör drar slutsatsen att gutter helst av allt dricker öl och tittar på styggpene jenter. Och äter pizza såklart.
Lauryn Hill ställer in hela sin europaturné meddelades i veckan. Vissa kändisskvallrare menar på att det är psykisk sjukdom som ligger bakom. Hon är visst manodepressiv.
Kris nu för Sveriges golfklubbar och stora ekonomiska bekymmer. Allt fler lägger av och går ur och begär pengarna tillbaka. Hela sporten är hotad. Golfflugan tycks nu vara över. För tio-femton år sedan skulle alla börja på, nu ska alla lägga av. Det är ganska tydliga exempel på flockbeteende. Hur står det till med individualiteten i Sverige? Finns det någon kvar som är sig själv, eller är vi alla gnuer på flykt undan lejonen? Ibland känns det så.
Inledningen av sommaren är visst den kallaste på femtio år. Vart tog den globala uppvärmningen vägen? Den pratar ingen om längre. Nu har vi istället en ny istid på ingång verkar det som. Det måste vara något fel på forskarnas resonemang. De ligger på helt fel plan i analysen. Ändå slutar vi aldrig tro på dem.
Det rapporteras också att psykiska problem är vanligare på landsbygden än i städerna. Man skulle ju kunna tro att det var tvärtom, men så är det alltså inte. En som dock inte mådde så bra i stadslivet var Ernst Rolf, den store svenske revykungen. Han försökte begå självmord 1932, misslyckades, men dog i sviterna av ett drunkningsförsök. Ernst Rolf minns vi för ironiska klassiker som ”Grabben med choklad i” och ”Bättre och bättre dag för dag”. Han blev blott 41. Ännu en stjärna som dött ung.
Agneta Sjödin säljer sin lyxkåk för det facila priset av nio miljoner. Hon rapporteras vara trött på att sitta och uggla i Nacka och vill in till stan. Ja, det är ju där man mår bäst, det har vi redan konstaterat. Agneta Sjödin har ju skrivit en bok om Jesus och lärjungarna och nu är han på ingång på allvar, minsann. Han har siktats på en potatis i Skåne och i en verandaskugga i Mellansverige. Nu får alla syndare se upp.
I går kväll ringde kyrkklockorna i Malmö två timmar i sträck.
Det måste vara ett omen.