lördag 3 juli 2021

Kåseri: Svenska lantlollor (och stockholmsbrudar)

Svenska lantlollor gillar att läsa Sidney Sheldon och Camilla Läckberg. Sedan bakar man. Så är alla kvinnor på vischan. Sexige nestorn Stefan Sauk ska läsa ljudböckerna, för han tränar karate och är en drömkille.

Alla ”romantiska” lantlollor drömmer om franska löjtnanter, monegaskiska furstar och tyska prinsar. Männen ska vara stiliga, uniformerade och superrika. Helst av kunglig börd och ha eget slott. Då säger det klick direkt.

Svenska lantlollor är ofta snyggare än de tjejer som tjänar pengar i Stockholm, men dumma som spån. De har ofta kakbloggar de inte drar in några som helst pengar på. Stockholmstjejerna har efter mycket om och men lärt sig tricket att istället spela på sin sexighet, varvid hela Sverige häpnar, och kulorna väller in till the chosen few i huvudstaden. Lollorna i sin tur blir gröna av avund och nästan exploderar av småstadshat.

ANNA HAR BAKAT 10 000 MUFFINS, står det nu i Expressen. Lite hysteriskt kan man tycka. Men bra Anna, då är du i alla fall bäst på någonting. Själv behöver jag dock bara en muffin i taget.

Lantlollorna anser sig samtliga vara Guds gåva till mänskligheten, men de vet inte vad de ska göra med sina liv i småstaden. Långsamt vissnar de ned i tristessen. De slutar i bitterhet på ett ålderdomshem, försakade av männen, försakade av Gud. Efter det väntar något ännu värre, men det har de inte en aning om i sin enfald.

Ingen man som orenat sig med en kvinna är välkommen i himlen, står det uttryckligen i Bibeln. Men alla lantlollor anser sig själva vara på väg mot himmelriket, särskilt på gamla dagar när det sexuella intresset plötsligt bytts ut mot en vurm för fåglar och blommor. De gamla kyrkofäderna såg kvinnorna som Satans lakejer i detta jordiska helvete vi har att leva i. Men det skulle lollorna aldrig erkänna, inte ens inför sig själva.

Alla lantlollor är programmerade med en rad klyschor de alltid svänger sig med, typ: "sex är det naturligaste som finns", "man får passa på medan man är ung", "jag bestämmer över min egen kropp", "vi har vår frihet" o.s.v. Sanningshalten i dessa klyschor kan dock ifrågasättas av den mer erfarne, särskilt när man vet hur kvinnorna slutar.

D.v.s. nästan alltid tragiskt.