tisdag 13 juli 2021

Är kvinnor smartare än män?

En välstuderad kvinna.
Finns det något mer hjärntvättat än fotbollskillar i karriären? Och de får bra betalt för att inte ifrågasätta vad de håller på med. De tror stenhårt på fotbollen ända in i döden. Och så är de allihop. Tjejer brukar säga på en sekund att hela skiten är rent trams, men killarna vaknar aldrig, inte på hundra år. Det skulle då tyda på en betydligt högre IQ hos kvinnor än män, eftersom jag vet att de har rätt i detta fall. Ett scoop igen av mig. Däremot misstänker jag att kvinnorna inte riktigt tagit sin egen IQ på allvar och tränat upp den inom t.ex. kulturen, eftersom i fallet med fotboll, ord står mot ord med deras egna pojkvänner. Och männen släpper ju aldrig tron på fotbollen. Det är grundregeln. Förklaringen till att kvinnor förmodligen är genetiskt smartare än män, skulle vara att kvinnor har varit tvungna att tänka genom historien, medan männen använt musklerna. Undantaget är de män som blivit stora författare och uppfinnare och liknande. Men det är ett mindre antal. Kvinnor tror jag mer hävdar sig som grupp, litet i det fördolda i samhället. Sedan är det så att kvinnor tänker annorlunda än i IQ-testens banor som patriarkatet utformat.

”Det finns en tendens från männens sida att vifta bort det kvinnliga tänkandet.”

Man vill bara ha henne som ett smycke i hemmet. Och många kvinnor hamnar i den rollen, eftersom de inte riktigt hittar några konkreta alternativ att utvecklas. Men potential har de ofta, det förstår vi av fotbollsresonemanget ovan. Nu får jag en passning direkt i Expressen. Rubriken är: TECKEN PÅ ATT DU ÄR SMARTARE ÄN DU TROR. Och den artikeln är riktad just till kvinnor.

Om man då är intelligent, hur ska man då bevisa det i en värld där alla har en tendens att säga emot varandra i varenda fråga? Ja, lyckas du på börsen år efter år, då är du smart. Det säger sig självt. Ett annat sätt är att utvecklas inom olika konstnärliga discipliner och ärligt kunna säga ”wow” om sina egna alster. Ja, då vet man att man är bra, att man är något extra. Det är två snabba förslag, det finns fler. Tänk efter litet själva, för det här är en nyckelfråga i livet.

Om vi säger då att kvinnor är smarta, så brukar de ofta dock ha ett tankehandikapp, och det är att de har svårt att förstå hur de andliga makterna tänker kring livet. Jag tror att det beror på den naturliga kvinnliga nöjdheten, som gör det svårt att räkna ut diverse faror med livet. Där är seriös klassisk litteratur bästa botemedlet om man ska nå kunskap, men också Bibeln och andra religiösa skrifter. Den kvinnliga latheten brukar medföra att man istället väljer en Läckberg-deckare. Och då kommer man heller ingen vart med sina insikter.

För ingen är född med kunskaper om livet och gudarna, det måste man skaffa sig.