torsdag 9 mars 2017

Lättlagade menyförslag från skånska Lunchguiden

Biff går att hitta
billigt i butik.
Pasta med krämig tomatsås och räkor/ tonfisk/ kyckling (99 kr)

Pasta/Kycklingsallad med currymajonnäs och cous cous (85 kr)

Blomkålssoppa m. osttoast (78 kr)

Stekt korv m. stuvad blomkål och stekt potatis (99 kr)

Stekt pannbiff m. potatismos, gräddsås och rödkål (109 kr)

Rödbetssoppa m. creme fraiche och osttoast (75 kr)

Entrecote/Biff, pommes m. béarnaise och haricot verts el. sparris  (175 kr)

Priserna inom parentes är vad du betalar för lunchen på krogen. Hemma blir det naturligtvis mycket billigare. Och det var det som var min tanke med denna lista. Att inspirera till att spara pengar, men ändå äta gott.

Själv gör jag i dag, torsdag, ärtsoppa med pannkakor från grunden, vilket kostar mig ca 15 kr per portion. På lunchkrog betalar du 89-110 kr. Gör man jobbet själv sparar man alltså ca 85%.

Och äter man så billigt kan man gott unna sig en 2,8:a till maten, även en vardag.