lördag 2 februari 2013

Fallet med den stulna boskapen i Gnesta


Jag har blivit lite intresserad av det här fallet med den försvunna boskapen i Gnesta, på grund av att GW snackar så mycket om det.

Mitt tips är att det är bonden och djurägaren själv som ligger bakom bortförandet av de ca 70 nötkreaturen.

Ingen annan har egentligen möjlighet att genomföra en sådan stor manöver mitt i natten med två djurtransportbilar, gå in i ladugården och öppna elektriskt låsta boxar och eventuellt överlista befintliga larmanordningar, utan att hela gården vaknar. Det brukar ju oftast på landet också finnas vakthundar av tradition. Och de brukar vakna direkt, vet jag av erfarenhet.

Därför tror jag att gårdsägaren själv är inblandad och att det troligen rör sig om ett försäkringsbedrägeri i miljonklassen.

Kanske har den här bonden dålig ekonomi?
Det kan vara värt att titta på genom tex bankutdrag, utdrag från UC för att se om det finns betalningsanmärkningar eller andra problem som stora lån exempelvis, och även titta på de senaste årens inkomstdeklarationer, där man ser om han verkar tjäna några pengar, eller om han går back på sitt jordbruk.
Den här mannen ifråga, kan  leva under ekonomisk press för närvarande, med stora banklån osv, som tynger honom.
Det skulle kunna vara ett motiv.
Ja att gården rent ekonomiskt är på upphällningen.

Vi vet ju att många svenska bönder är under stark press just nu.

Troligen har alltså djurägaren själv fört bort djuren till svartslakt hos en mindre nogräknad charkfirma i tex Skåne, och sedan polisanmält det som stöld, för att få dubbelt betalt för djuren via sitt försäkringsbolag.

Och om det rör sig om svartslakt, så har ju också Skattemyndigheten anledning att intressera sig för det här fallet, eftersom det då handlar om rätt stora pengar som inte kommer att tas upp i nästa års deklaration.

Och till sist kan man väl fråga sig hur mycket kompis GW är med den här bonden, eller Claes Roempke som han heter...