måndag 18 maj 2009

Noterat v.21

Fd fotbollsstjärnan Klas Ingesson, 40, har fått myelom, en form av leukemi. Det brukar medföra dödlighet inom fem år för de flesta drabbade. Att få myelom är lika med en dödsdom i princip. Det går inte att bota. Cancern är överallt, i hela kroppen. Ännu en stjärna som biter i gräset, vilket jag varit inne på tidigare här är vanligt . Då fick han inte mycket glädje av sina fotbollsmiljoner och sin fina gård, men sånt är livet.
Line Gertsen, nyhetsankare i DR, kollapsade i direktsändning av ”Avisen” i fredags kväll och fick bäras ut på bår för vidare transport till ”hospitalet”. En helt normal ung och frisk tjej på 36 år. Undrar om vi någonsin kommer att få reda på vad det var?
Det är väl mycket sådant här som kommer att komma framöver, när rekylen slår tillbaka för alla de som lever på lånad tid från himlen. Kollapser bland unga karriärmänniskor kommer ju mer och mer nu, och det beror på att de är så otroligt lurade på vad livet är. De har inte en susning om sanningen och då kan det bli så här tokigt. I fallet Line Gertsen ser jag för egen del bara en liten tjej som sålt sin själ för pengar, och i fredags kväll blev det tomt därinne. Ljuset slocknade för henne.
Avslöjande bilder i AB på två divor som inte ser kloka ut utan spackel i ansiktet; Charlotte Perelli och Mariah Carey. Dessa två ”vackra” kvinnor visar sig nu vara helt oigenkännliga utan sina masker. Där ser man ändå vad lite makeup kan göra för karriären.
Men det är inte de vackra ansiktena som styr oss, utan de verkligt ansiktslösa krafterna som lurar här och där, hävdar Jonas Gardell i dag i Sydsvenskan. ”De ansiktslösa styr pöbelsamhället”, lyder rubriken. Så aktarej för Hajen, Jonte...