söndag 22 mars 2009

Noterat i veckan

Snacket går sedan en tid bland kvinnorna i detta land, att alla män är djur innerst inne. Den fällan måste man som kille passa sig för. Det är förmodligen där någonstans vi har själva grundproblemet i vårt samhälle. Men inget ont i djuren i och för sig. Tjejerna säger ”djur”, men menar alltså ”odjur”, eller ”Mr Hydes”, och syftar på att det finns en galning under den normala ytan, som kommer fram först när man känt varandra ett tag.

För ett år sedan spådde experterna kraftiga prisfall på frukt och grönt. I själva verket har priserna gått upp med 15 – 85%. När en så kallad expert uttalar sig, ska man dra den rakt motsatta slutsatsen, då brukar det bli rätt.

”Vad får man när en 747:a störtar rätt ner i Alis gatukök vid Norra Brunn?”
”Jag vet inte, panik kanske?”
”200 grillade med mos.”
Avlyssnat i incheckningskön på Arlanda

Marie Richardsons dubbelgångare i USA, Natasha Richardson, 45, avliden efter en harmlös skidolycka i Montreal. Ron Silver från ”Vita Huset” likaså. Han blev 62. Cancer. Ja, nån gång måste livet bli riktigt på riktigt även för de rika, privilegierade stjärnorna, och då brukar det gå väldigt fort i denna värld. Det är mer regel än undantag.