lördag 2 mars 2024

Profetiorna

I andliga miljöer har det historiskt gjorts profetior.









”Gud kommer att straffa världen när människor har gjort fantastiska uppfinningar som leder dem till att glömma Gud. De kommer att ha hästlösa vagnar och de kommer att flyga som fåglar. Men de kommer att skratta åt tanken på Gud och tro att de är smarta. Det kommer att finnas tecken från himlen, men människor, i sin stolthet, kommer att skratta bort dem. Män kommer att ägna sig åt vällust och oanständigt mode kommer att synas.”

Salige munk Rembordt, 1689-1793

 

”Det tjugonde århundradet kommer att medföra död och förstörelse, avfall från kyrkan, oenighet i familjer, städer och regeringar. Det kommer att bli seklet med tre stora krig med några decenniers mellanrum. De kommer att bli allt mer förödande och blodiga och kommer att läggas i ruiner, inte bara Tyskland, utan slutligen alla länder i öst och väst. Efter ett fruktansvärt nederlag för Tyskland kommer nästa stora krig att följa. Det blir inte längre något bröd till människor och inget foder till djur. Giftiga moln, tillverkade av mänskliga händer, kommer att sänka sig och utrota allt. Det mänskliga sinnet kommer att gripas av galenskap.”

Maria Laach-klostret, 1500-talet

 

”Det kommer att råda oenighet inom den katolska kyrkan. På den tiden kommer män att bära kvinnokläder och kvinnor kommer att ta på sig herrkläder.”

Helgonet Anne de Guigné, 1911-1922

 

”Världens nuvarande ondska är bara början på de sorger som måste äga rum innan jordens undergång.”

Påve Pius X, 1835-1914

 

”Början på slutet kommer inte på 1800-talet, utan på 1900-talet.”

Syster Bouquillon, 1800-1850

 

”När järnvägen som går genom skogen byggs och järnhunden passerar den öde viken, efteråt, när vagnen utan häst och axel färdas och människor flyger som fåglar på himlen, och när silverfiskarna flyger över vår skog…då år krigsåret.”

Profeten Mathias Lang, 1753-1805

 

”Falskhet kommer att känneteckna den klass av män som kommer att döma enligt lag: mellan fadern och hans son kommer rättstvister att fortsätta. Den heliga kyrkans prästerskap kommer att vara beroende av stolthet och orättvisa. Kvinnor kommer att överge finkänslighet och bo tillsammans med män utom äktenskapet.”

Sankt Senanus, 500 e.Kr.