måndag 13 juni 2011

Risk för en nationell kris

Sverige har blivit ett riktigt mongolojdland att leva i.
Snart är allt bara skit.
Det kan bli någon form av nationell krasch snart. Ekonomin kanske skär samman som 2008?
För vi har ingen ledning som vill något med landet heller. Ingen plan, inga vettiga strategier och inga nya affärsidéer. Det har varit låt-gåmentalitet i 30 år alltmedan Sverige gradvis skurit ihop. Se bara på vad som hänt med Volvo och Saab, en gång i tiden två av våra allra bästa industrier. Därför tror jag att det kan bli något på riksnivå snart. En omvälvning, en omdaning.
Kanske ett upprop på Facebook till landsomfattande demonstrationer mot det alltmer korrumperade systemet. För jag tror att massor av människor är frustrerade över sin situation just nu. Det finns enormt mycket missnöje som ligger latent och jäser. Hundratusentals individer, för att inte säga miljoner, som mår dåligt och är arga på sin arbetslöshet, sin dåliga ekonomi och sina usla framtidsutsikter i detta ”världens modernaste land”. Tänk bara när de exploderar en dag…
Dagens Sverige är som ett skepp som långsamt sjunker, alltmedan kapten Reinfeldt och hans styrmän sitter och rullar tummarna i mastkorgen och talar lugnande till de panikslagna matroserna. Ingen vet längre hur man pumpar läns för att få skutan att flyta igen.
Undrar hur länge detta håller innan folk gör uppror och tar vad de vill ha, vilket cheferna gjort under trettio års tid. Det senaste på skandalagendan är ju de skånska landstingsdirektörerna som reser över hela världen för att gå och se internationella sexshower på skattebetalarnas bekostnad.
Min analys är att Sverige blivit både korrumperat och halvpsykotiskt och ett sådant samhälle kan ju rimligen inte fungera så länge till.
Så jag väntar med spänning på den stora kraschen.